Je wilt alles uit jezelf en je paard halen, maar toch lukt het niet om je prestaties naar een hoger level te tillen. 

Je wilt alles uit jezelf en je paard halen, maar toch lukt het niet om je prestaties naar een hoger level te tillen. 

Je hebt genoeg plannen die je graag met je paard zou willen doen

Dus vol goede moed heb je je paard klaar gemaakt om lekker met hem te gaan trainen. Tijdens het werken met je paard ervaar je ongemak. Jouw paard verzet zich en de oefeningen gaan niet zoals je zou willen, je raakt gefrustreerd want gisteren lukte het wel. Je snapt niet hoe dit kan en voelt je machteloos. Je zou het graag willen oplossen maar in plaats daarvan leg je veel te veel druk op jezelf. Je denkt: “Ik ben vast niet goed genoeg” of “Bij die ander lukt het wel”, maar diep van binnen wil je heel graag een betere ruiter worden. Je weet alleen niet hoe. 

Je zou graag willen weten hoe je met meer kennis, rust en vertrouwen je paard kan trainen.

Zodat jij en je paard (weer) één kunnen zijn, ongedwongen in een fijne flow. En diep van binnen weet je ook dat jij en je paard veel beter kunnen.

Ik weet dat trainen zonder goede kennis van de biomechanica en de psyche van het paard, de reden is waarom jij je gefrustreerd, teleurgesteld en misschien zelfs wel angstig voelt tijdens de trainingen. Maar deze frustratie, angsten en negatieve emoties hoeven er niet te zijn.    

Door je paard beter te leren begrijpen, beeld en gevoel aan elkaar te gaan koppelen, is er duidelijkheid voor je paard en jezelf. En dat zorgt voor begrip (van beide kanten). Zodat jij je paard kan trainen met rust en de juiste focus. Samen met je paard heb je weer plezier en je haalt het beste in elkaar naar boven. Je voelt je trots en vol liefde voor je paard.   

Dankzij mijn achtergrond als revalidatietrainer kan ik vaak in een oogopslag zien waar het probleem zit. Door mijn kennis veelzijdig toe te passen, kan ik patronen herkennen en doorbreken. Vanuit werkbare en realistische doelen/stappen kan ik jou het vertrouwen geven om weer met vol passie en energie met je paard te trainen. Mijn lessen zijn maatwerk en gericht op groei. Ik ben geduldig. Soms een tikkeltje direct maar enthousiast.  

Lift mee op mijn expertise en word ook
een betere trainer voor jou paard: 

Welk resultaat levert het op?

Welk resultaat levert het op?

Zo gaat het in zijn werk

We beginnen met het inplannen van een geheel vrijblijvend intake gesprek
Na dit gesprek gaan we de huidige situatie in kaart brengen van jou en jouw paard
Daarna gaan we doelen stellen die passen bij jullie situatie en wensen
Met de gestelde doelen maken we een management en trainingsplan
Vervolgens gaan we samen aan de slag

Zo gaat het in zijn werk

We beginnen met het inplannen van een geheel vrijblijvend intake gesprek
Na dit gesprek gaan we de huidige situatie in kaart brengen van jou en jouw paard
Daarna gaan we doelen stellen die passen bij jullie situatie en wensen
Met de gestelde doelen maken we een trainingsplan
Vervolgens gaan we aan de slag met het management plan en daarna gaan we aan de slag

Na de kennismaking en het in kaart brengen van de situatie & doelen geef ik aan welke trainingsvorm(en) ik het beste vind passen om jouw doelen te kunnen bereiken. Uiteraard kun je daar je voorkeur in aangeven. Het kan zijn dat we gedurende onze samenwerking daarmee wisselen. Het blijft namelijk maatwerk en jouw paard zal daarin aangeven wat die nodig heeft.

Verschillende trainingsvormen

Dressuurles

Longeren

Werken aan de hand

“Ik help fanatieke paardenliefhebbers in hun weg naar een betere connectie tussen paard en ruiter zodat zij de beste trainer van hun paard kunnen zijn en tot betere prestaties kunnen komen.”

Waarom werken met mij?

Dankzij mijn jarenlange ervaringen en diverse diploma’s te hebben behaald via opleidingsinstituut NCSAH, heb ik genoeg kennis en ervaring in huis. Ik leg graag aan mijn leerlingen uit waarom het belangrijk is om een paard fysiek en mentaal correct te trainen en hoe je dit dat zelf kan bereiken.

Goede training werkt namelijk preventief ter voorkoming van vele blessures zoals overbelasting en/of compensatie. Aan ons, als ruiter/trainer, de taak om te zorgen dat het paard gezond is en ons kan dragen om erop te kunnen rijden. Ruiter en paard kunnen dan met plezier leren en zich ontwikkelen.

Tarieven

De lessen op locatie bij de klant zijn inclusief reiskostenvergoeding. Voor lessen buiten 35 km neem even contact op voor de mogelijkheden. 

Afzeggingen lessen kunnen uiterlijk 24 uur vooraf kosteloos. Daarna wordt (ongeacht de reden) de les in rekening gebracht.  
Betaling kan contant of via een tikkie. Een tikkie dient uiterlijk binnen 14 dagen voldaan te zijn. 
Leskaarten hebben een beperkte geldigheidsduur van 15 weken en dienen vooraf betaald te worden. 

Lessen in Grolloo 9444 TH

Lessen binnen 25 km vanaf 9444 TH

Lessen buiten 25 km t/m 35 km vanaf 9444 TH

Veel gestelde vragen

Voor elke ruiter die op zoek is naar meer verdieping. Ongeacht het niveau. Ik begeleid ruiters op recreatief niveau maar ook ruiters op Lichte tour niveau 

Ik geef les zowel onder het zadel als onbelast vanaf de grond (werken aan de hand en longeren).

Gymnastiseren en dresseren vanaf de grond. Het is een hele fijne manier om je paard onbelast maar toch functioneel te trainen. Het is gericht op een goede en duidelijke communicatie tussen paard en ruiter. Daarbij is het een leuke afwisseling. En leer je beeld en gevoel beter te koppelen, wat je terug gaat merken in rijden.  
Je kan het werken aan de hand inzetten voor:  

  • Onbelaste training (blessure preventie)
  • Nieuwe oefeningen aanleren en/of verfijnen zonder ruitergewicht (bijvoorbeeld zijgangen of de piaffe)
  • Revalidatie training
  • Als voorbereiding voor het zadelmak maken.

Mijn werkgebied ligt voornamelijk in de noordelijke provincies. Mocht je toch les van mij willen hebben maar woon je niet in mijn werkgebied, dan is het organiseren van een clinic een goed idee. Of als je een club andere enthousiastelingen hebt op jouw stal.