Training

“Goede training werkt preventief ter voorkoming van vele blessures zoals overbelasting en/of compensatie”

  • Enorm veel ervaring op gebied van revalideren samen met team van top specialisten.

  • Verder doorijden/opleiden (ook vanaf de grond)

  • (Revalidatie) Training vanaf de grond; 
    Verbeteren en herstellen van asymmetrie, fijne motoriek en mobiliteit.

  • Vakantietraining

Bij ons wordt het paard aandachtig en met veel respect opgeleid en getraind. “A happy athlete” is wat in dit proces voorop staat.

Goede training werkt namelijk preventief ter voorkoming van vele blessures zoals overbelasting en/of compensatie. Aan ons, als ruiter/trainer, de taak om te zorgen dat het paard gezond is en ons kan dragen om erop te kunnen rijden. Wanneer er in de training iets niet verloopt zoals het hoort of het paard vertoont niet het gewenste gedrag, zal er altijd eerst naar externe zaken gekeken worden. We werken samen met een netwerk van professionals op gebied van gezondheid/blessures, voeding, zadels en hoeven. Het is belangrijk dat het paard fysiek en mentaal in balans is. 

In het trainingsproces evalueren we het verloop en passen indien nodig het trainingsplan voor het paard aan. De eigenaar wordt goed op de hoogte gehouden van het verloop van de training. Tijdens maar ook na het trainingsproces proberen we de eigenaar tools aan te reiken en mee te geven zodat de stijgende lijn doorgezet kan worden.