Dressuurles

Will je doelgericht aan de slag? Ben je gemotiveerd en bereid om kritisch naar jezelf te kijken? Ga je voor de lange termijn en niet voor een 'quick fix'?

Wil je weten waarom het belangrijk is om een paard (zowel fysiek als mentaal) correct (functioneel) te trainen en hoe je dit zelf kunt doen?

De ruiter leert tijdens de lessen hoe hij op een gezonde wijze zijn paard kan trainen, biomechanica en functionele anatomie vormen daarbij het uitgangspunt. Goede training werkt namelijk preventief ter voorkoming van vele blessures zoals overbelasting en/of compensatie. Aan ons, als ruiter/trainer, de taak om te zorgen dat het paard gezond is en ons kan dragen om erop te kunnen rijden. Ruiter en paard kunnen dan met plezier leren en zich ontwikkelen.

In de lessen zal altijd gekeken worden naar het gehele plaatje, denk hierbij dus aan passend zadel, goede voeding, huisvesting, hoef- en gebitsverzorging enz. Er wordt veel aandacht besteed aan de zit- en hulpgeving van de ruiter. Vaak kunnen kleine aanpassingen al een groot verschil maken.

De rijlessen zijn geschikt voor alle leeftijden en niveau en worden gegeven t/m Z2 niveau.