Clinic werken aan de hand

Op een nieuwe manier naar jou en jouw paard kijken onder begeleiding van een expert. Een leuke, leerzame dag waardoor je geheid met nieuwe inspiratie en motivatie naar huis gaat.

Werken aan de hand is namelijk een hele fijne manier om het paard onbelast maar toch functioneel te trainen. Aanspannen vanuit ontspanning is het uitgangspunt en het geeft een leuke afwisseling op het rijden.

Werk tijdens de clinic aan meer souplesse, rechtgerichtheid of aan meer verzameling en gedragenheid doormiddel van werken aan de hand. Leer hoe jij de beste trainer voor je paard kunt zijn, terwijl je een inspiratievolle dag hebt.

Clinic werken aan de hand

Op nieuwe manier naar jou en jouw paard kijken onder begeleiding van een expert. Een leuke, leerzame dag waardoor je geheid met nieuwe inspiratie en motivatie naar huis gaat.

Werken aan de hand is namelijk een hele fijne manier om het paard onbelast maar toch functioneel te trainen. Aanspannen vanuit ontspanning is het uitgangspunt en het geeft een leuke afwisseling op het rijden.

Werk tijdens de clinic aan meer souplesse, recht gerichtheid of aan meer verzameling en gedragenheid doormiddel van werken aan de hand. Leer hoe jij de beste trainer voor je paard kunt zijn, terwijl je een inspiratievolle dag hebt.

Wat levert het op?

Door te kijken en mee te doen aan een clinic raak je geïnspireerd en gemotiveerd om met een andere blik naar jouw paard te kijken. Krijg meer inzicht in de functie van oefeningen en hoe je dit effectief kan gebruiken in je training. Daardoor voel je je zelfverzekerder wanneer je met je paard aan de slag gaat.

Voor wie is dit precies?

Voor iedereen, een clinic wordt georganiseerd op basis van de behoefte van een stal of manege. Het draait om inspireren en motiveren van de ruiter en daarbij is het dus ook niet noodzakelijk dat iemand een eigen paard heeft, een verzorgpaard kan dan bijvoorbeeld ook al. Op die manier zijn clinics voor een grote groep mensen toegankelijk.

Logisch

Betrokken

Enthousiast

De mogelijkheden voor een clinic werken aan de hand

Eendaagse Clinic

Een eendaagse clinic is een goede manier om kennis te maken met het werken aan de hand. Het geeft je de eerste handvaten en kennis die nodig zijn om vanuit een goede basis samen te werken met jouw paard.

3-delige lessenserie

Met een 3-delige lessenserie kun jij een goede basis leggen voor het werken aan de hand. Dankzij de frequentie van lessen ben jij in staat om de diepte in te gaan met het werk vanaf de grond onder begeleiding van een expert. Hierdoor behaal je sneller een uitgebalanceerde basis.

Waarom ben ik de beste keuze voor een clinic?

In 2015 behaalde ik mijn NCSAH Basic Trainer & Instructor diploma met een 9 voor lesgeven. Daarna nog 4 jaar School traject gedaan en afgerond met een School diploma. In 2017 behaalde ik tevens het Work in Hand diploma met een 8 op alle onderdelen (alle zijgangen, de piaffe en het werken aan de hand in zetten bij revalidatie trajecten). Tevens ben ik sinds 2023 werkzaam als Docent Werken aan de Hand bij de NCSAH.

Dankzij mijn jarenlange ervaringen en diverse diploma’s te hebben behaald via opleidingsinstituut NCSAH, heb ik genoeg kennis en ervaring in huis. Met een specialisatie in het werk vanaf de grond kan ik mijn leerlingen verder helpen om het paard beter te leren begrijpen en beeld en gevoel aan elkaar te koppelen. Ik leg graag aan mijn leerlingen uit waarom het belangrijk is om een paard fysiek en mentaal correct te trainen en hoe je dit dat zelf kan bereiken.